Sidor

lördag 4 juli 2009

MAMMAS VÄSKA


Sá blev den klar, väskan till mamma, hon har omedvetet beställt den. Dvs hon sa att hennes gamla som hon tyckte sá mycket om hade gátt sönder. Den var i och för sej i macramé och beige. Hon gillar den för där fár bara plats en plánbok och nycklar. Hade den varit större sá hade hon fyllt den med alltför mánga och helt onödiga saker.
Hon sa att hon skulle vilja ha en i grátt. Jag tyckte att den var lite trákig och satte pá nágra blommor.
Det är Fröken Elsas blommor. Jag fick inte till det sá bra sá jag gjorde bara hälften av blombladen, ett blomblad i varannan maska.
Väskan är virkad med ett varv fasta maskor och ett varv stolpar. Tvá likadana fyrkantiga bitar som sen sytts ihop. Axelbandet har sytts fast mellan fodret och den virkade delen.


8 kommentarer:

 1. Så snygg, blommorna piffade verkligen upp väskan - & snyggt fodrad också!

  SvaraRadera
 2. Göööörsnygg!!! En sån snygg väska måste jag oxå virka!!:)

  SvaraRadera
 3. Vad fin den blev. Nu blir hon glad. Fast läser hon bloggen får hon ju se den i förväg! Kul att ni kommer "hem" snart!

  SvaraRadera
 4. Å va fin!!! Din mamma kommer bli överlycklig. Och vad fint du fått till uppe vid dragkedjan. Inte det lättaste! Har du använt något speciellt mönster, eller är det på fri hand?

  Jag virkade en väska från Garnstudio förra sommaren, men det slutade i att jag skulle fodra den, och så vart det liggandes. Funderade också lite på axelbandet då det är virkat, och OM det töjer sig mycket, så jag tänkte nästa köpa ett ripsband och sy fast på insidan...

  Kram
  /Ewa

  SvaraRadera
 5. Jättefin väska! Så snygga färger! Blommorna gör verkligen mycket.

  SvaraRadera
 6. men du, vilken sör väska, den gillar jag!

  SvaraRadera
 7. Verkligen fin väska! Att jag inte kommit på att jag kan virka en ny väska åt mig själv, varje gång jag behöver en liten väska tycker jag att min är så ful och tänker att jag borde köpa en ny... Tack för inspirationen!!!

  SvaraRadera
 8. kanon fin väska, du har verkligen fått till dragkedjan snyggt. Skulle önska jag också kunde det. Jag får nog ge mig på en väska också så småningom också.

  SvaraRadera