Sidor

söndag 6 september 2009

EN SOCKERBAGARE HÄR BOR I STADEN.........


Jag har aldrig tyckt särskilt mycket om rött. De bláa tonerna har alltid varit mina favoriter. Men efter att Naia föddes vill jag bara ha rött, pá allting och överallt. Tänk att man kan ändra smak sá.

Det här tyget känns igen frán det tidigare inlägget. Köpte det billigt , 3 Euros/ meter, pá IKEA.
Jag fick äntligen nya grytlappar och handskar. De gamla hade varit gamla länge.

Dá jag sydde till mej fick jag iden att även sy till Naia. Hon fick grytlappar och en kock-mössa.

Och det är ju en bra present till kompisar som fyller ár.
Kock-mössa, grytlappar, ett bak-kit frán IKEA och ett recept pá trolldeg ( som ingen har hört talas om här) Blev mycket uppskattat och orginellt. Nästan lite "exotiskt".

Pá tal om att baka kommer jag att tänka pá socker och mitt förra inlägg. Jag fick de frágor och komentarer som jag hade väntat. Det kan som svensk vara lite chockande att se att barnen fár kakor till frukost.
Socker-diskussionen har inte kommit till Spanien ännu. Och det lär dröja ett tag. Inte bra.

Man äter inte frukost, inte sá som i Sverige, innan man áker till jobbet/skolan. Utan man dricker en kopp kaffe/Oboy och kanske ett par kex. Framát 11 tiden äter man en macka i närmaste bar. Ungefär dá svensken gár pá lunch.
Jag känner en familj vars barn fick coca-cola och donuts med sej till frukost i stort sett varje dag.

Spanska barn har väldigt ofta en chips-/ostbáge-páse i handen. Och det är inte ovanligt att man gár till kiosken innan man gár till skolan. Även barn som bara är 3-4 ár.
Hos oss har vi fredags-godis och mina vänner tycker att det är en rolig och annorlunda ide :)

Nu ska vi inte dra alla över en kant men lite annorlunda är det och det har börats att prata om vad som är nyttigt och inte.
Det finns en sak till som jag förvánas över och det är " gympa lektionerna". Dom är teoretiska och INTE praktiska.


10 kommentarer:

 1. Vilka fina grejer. Min systerson har fått en liten leksaksspis. Jag sydde ett stekt ägg åt honom, men han har nästan allt annat. Dock ingen kockmössa. Hur gör man - en tub och en rundel och syr ihop eller har du några special-trix? Tycker sockerförbud är svårt att efterleva. Särskilt om man är med äldre barn eller besöker vänliga pizzabagare, men så länge hon äter bra av vanlig mat får det slinka ner någon bullkant då och då.

  SvaraRadera
 2. Vilken superbra födelsedagspresent. Det ska jag komma ihåg. Julius hälsar till Naia.

  SvaraRadera
 3. Vilka finna saker du sytt, perfetkta små presenter.
  Tänk så olika syn man kan ha i olika länder, här i sverige är det ju närmast hysteri om allt sött och ibland kan det ju bli för mycket.

  SvaraRadera
 4. hej hej!

  så fina saker du köpt på IKEA !

  då äter ni som mina svärföräldrar, först kaffe & kaka sen efter några tim blir det smörgås.....tror det är typist lantgård ätning oxå..hihihihi..

  Kramizzz nilla

  SvaraRadera
 5. Det är kul att höra om kulturskillnaderna i våra länder, så mycket fint du gjort av tyget. jag har tyvärr inte sett till några mönster på dockkläder men ett jättetack ändå för att du tänkt på mig. må gott

  SvaraRadera
 6. ja, chips och godis i handen medan man leker på parque, det är så normal i spanien som ingen godis alls i sverige. kul med colacao tycker mina när de är där nere.

  SvaraRadera
 7. Här äter barn ganska mycket chips och kakor och sånt. Vår grannes dotter som är två år (förra veckan) har redan bruna fläckar på tänderna. Fast hon äter en hel del godis och tänderna blir borstade var tredje dag eller så. Hujja... I och med att Jade är allergisk mot de flesta kakor, chips, choklad osv så har hon faktiskt aldrig ätit godis eller kakor. Inte Max heller. Men mamma och Pappa äter för hela familjen istället...
  Härligt köksset förresten, ska till Ikea till helgen tror jag. Måste köpa lite knäckebröd (som blir mjukt på fem minuter pga luftfuktigheten...).

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Har precis hittat din blogg! Vad glad jag blev! Massor av fina saker att inspireras av och mönster också! Så generöst! Girafftokig som jag är började jag så klart genast virka på din giraff, men nu har jag fastnat... Får inte ihop ekvationen när man börjar virka fast huvudet vid kroppen... Om jag följer instruktionerna för varje varv och även minskar två maskor där kroppen möter huvudet stämmer inte antalet maskor. Vad är det jag inte fattar? Blir jätteglad om du kan hjälpa!

  SvaraRadera
 9. Näe...det är jag som är lite trög bara :) (Och lite för otålig...) När jag la ifrån mig virkningen en stund så gick det upp en luma! Såklart! Jag fattar nu! Då ska jag virka färdigt!

  SvaraRadera
 10. Har försökt kontakta dig via email, men vet inte om de kommer fram...

  SvaraRadera