Sidor

tisdag 13 oktober 2009

PLASTPÁSENS FÖRSVINNANDE

Vid árs-slutet kommer det inte att finnas plastpásar i affärerna.
Man har börjat tänka pá miljön. Allt gár lite lángsammare här.


Jag tog en plastpáse som modell och sydde upp nágra pásar.
Nu gäller det bara att komma ihág att ta dom med sej när man ska handla.


Máste säga att dom är väldigt användbara.
Man slipper dessutom att pásen skär in i händerna om det är tungt.

Fick idéen frán handikappsomsorgens dagliga verksamhet i Karlshamn. ( Där jag jobbade dá jag bodde i Sverige)


18 kommentarer:

 1. vilka härliga påsar. Man blir ju glad när man skall gå och handla med dem.

  SvaraRadera
 2. Rolig ide! Miljökassarna som finns att köpa är inte så roliga ganska färglösa dessutom ser de likadana ut. Får de plats i handväskan kan du låta dem ligga där så glömmer du inte bort dem när du skall handla.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina! Stadsmissionen syr liknande här och säljer för 40 kronor. Fast de är inte alls så fina och utan fransar. Har precis klippt till ett sånt tält Bobo gjort och fått massa skarvbitar. Att göra såna kassar av bitarna är ju inte alls dumt så jag kanske härmar dig...

  SvaraRadera
 4. En sån har jag också sytt, i Sverige, men jag behöver flera stycken i mitt hem i Provence.
  Men som du säger, det gäller att komma ihåg att ta med kasse till affären. I Frankrike finns det inga påsar i affären så det är bara att ta sina varor i vagnen och lasta in dem löst i bilen om man glömt påsen.
  Jag blir sugen på att sy fler nu när jag sett dina fina!!

  SvaraRadera
 5. Problemet är ju astt komma ihåg dem precis som du skriver, jag lyckas aldrig, tur vi har påsarna kvar i affärren.

  SvaraRadera
 6. Vad fina, vi har gröna tygpåsar här men oftast ligger de kvar hemma tyvärr. Jag kommer alltid på det när jag står i kö. Ska skärpa mig med det, de borde alltid ligga i bilen. Kanske man skulle sy några fina kassar också, då kanske man kommer ihåg dem!!!!!

  SvaraRadera
 7. Jättefina :D Och himla praktiskt är det. Vi packar alltid i tygpåsar och i ryggsäckar när vi är och storhandlar.

  Har ingen bil så vi cyklar till affären och att hänga en plastkasse på styret är ingen bra idé. Det slänger och dänger och när man kommer hem är påsen helt sönder. Då är det perfekt med tygpåsar :)

  SvaraRadera
 8. Å, det skulle jag också vilja kunna. Sy påsar. Vi är ganska bra (om man får skryta) på att ta med tygkassar, eller korgar att handla i. Men dina påsar var så färgglada och det älskar ju jag!!!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Underbara. Jag ska snarast kopiera din idé. Jag får alltid alldeles för mycket plastkassar och har ständigt dåligt samvete för miljön. Sverige borde följa efter och också ta bort alla plastkassar.
  KRAM Lotta

  SvaraRadera
 10. Vilka fina kassar! Hoppas det inte gör något att jag genast "snor" din idé och syr ett gäng påsar till julklappar? Har du fodrat dina?
  Brukar ha med mig egna tygkassar när jag handlar, tänkte att man kan ju sy en liten påse med karbinhake som den stora påsen sitter fast i och som man kan ha hängande i sin väska. Ska genast gå och sprätta en plastkasse för att se hur de är gjorda.
  kramar Effie

  SvaraRadera
 11. Tycker Spanien har kommit längre i detta miljötänk än Sverige. Det verkar inte som om jag är ensam om att fundera på att sno din idé - eller inspireras av den. Min mamma har använt tygkassar i många år, men inte så här fina - kan bli en bra julklapp. Det blir roligare att handla med så fina påsar.

  SvaraRadera
 12. Har nu sprättat och får till allt utom botten. Får man fråga hur du gör? Eller möjligen en liten tutorial, please

  kramar Effie

  SvaraRadera
 13. Jättefina! Har sett andra bloggare som gjort likadana, och tänker varje gång jag scannar in en påse från affären att jag borde sy några jag med, men det har inte blivit av. Tills jag får tummen ur, får jag snällt betala affären för plasten :(

  SvaraRadera
 14. Verkligen jättefina! Har själv köpt ett mönster, kom inte på den fiffiga idén att ta efter en vanlig kasse (är inte så duktig på att sy, men önskade...) Blev jättefint med de härliga färgerna.
  Ha en skön kväll!
  Anna-Karin
  livetharochnu-akh

  SvaraRadera
 15. Jorå, här sitter man uppe sent om man ska få nåt gjort... Fast just nu har Jade pollenallergi och Max håller på att få fler huggtänder, så de håller mig uppe om nätterna med.....

  SvaraRadera
 16. Klart att ni fár härmas! jag har den här bloggen bla för att inspirera precis som jag blir inspirerad av er andra.

  Mina har inte foder och antar att det inte är aktuellt med en tutorial längre.

  SvaraRadera
 17. Tycker du ska mejla in dina tygkassar hit: http://kasse.hemslojden.info/
  Kan bli en massrörelse värd att uppmuntras!

  SvaraRadera