Sidor

torsdag 3 december 2009

JULKALENDERN

De här dagarna har Naia nästan längtat efter att fá gá och lägga sej sá att hon ska fá vakna och med det öppna paketen.....


Det finns vissa saker som jag har svárt för. Tex mátt. Att veta hur stort eller hur lángt borta med hjälp av cm/km.....det blir liksom lite abstrakt för mej.
Upp till 30 cm ( typ linjal) har jag ganska bra koll pá men sen blir det svárare. 400 m har jag ingen aning om hur lángt det är. Jag vet inte om huset mittemot ligger 15 m eller 50 m bort.
Vad har det med julkalendern att göra?
Jo,
Jag hade funderat ett bra tag pá hur jag skulle göra julkalendern dá mamma skickade en jultidning frán Panduro där det fanns en fin tomtekalender.
Lite dyr + frakt och sá var den färdigsydd, gillade inte det.
Eftersom jag har massor av tygbitar hemma sá tänkte jag att det kan jag ju göra själv dvs sá gott som kopiera rätt av. (Är ganska bra pá det.)

Det stod att den var 165 cm láng, jag reflekterade inte nämnvärt över det. Inte under hela tiden som jag sydde eller satt ihop den. När den var färdig blev jag sá förvánad att den var lika láng som mej........Jag menar hur gick det till?
Den fick inte ens plats pá ett foto :)
12 kommentarer:

 1. Åååh vilken häftig julkalender! Tänk om man hade haft en sån när man var liten...eller nu när man är stor :)
  Förstår att Naia vill att det ska bli morgon fortare än fortast.
  Du är himla duktig på att sy och häftigt att det blev en så stor tomtekalender :)

  SvaraRadera
 2. hihi jätte tuff ju!! finare än panduros tycker jag :)
  Jag har haft en sydd med fickor de sista åren men i år tröttnade jag på den och nu hänger det små paket lite här o där i hela huset ;)

  SvaraRadera
 3. vilken superfin kalender!! och stor ;)

  SvaraRadera
 4. Vilken otroligt fin kalender mycket finare än panduros och alla andra köpe kalendrar.
  Nu får jag dåligt samvete över att jag inte övertalade barnen att inte ta playmobil och babyborn kalendrar. Nu hänger våra små strumpor tomma. Nästa år får de inget val jag får hålla mig borta från leksaksaffärena så de inte får syn på dem.

  SvaraRadera
 5. Men, en sån måste jag ju göra tills nästa år!!! Vilken genial idé!!! Här finns bara chokladkalendrar (inte ens vanliga med bara pappersluckor) och det går ju inte eftersom Jade är superallergisk mot mjölk. Men nästa år, då blir det något liknande. Vad lägger du i för något i paketen??

  SvaraRadera
 6. jättesöt!! Jag roade mej med at kolla igenom rapporterna från min räknare. Det kom otroliga mängder klick från din halsduk. Den passade verkligen dottern!

  SvaraRadera
 7. Woow...det må jag säga! Cool! Den var riktigt snygg! /petra.h

  SvaraRadera
 8. Superfin. Jag kikade på den där, och tänkte beställa den, men gjorde det aldrig. Ångrar mig nu, men får väl bli till nästa år.

  Kram
  /Ewa

  SvaraRadera
 9. Helt otroligt att du kan knåpa ihop den utan mönster! Superfin!

  Adventskalendern är det som jag minns mest från min barndom. Vi tre systrar stod som ljus varje morgon och väntade och längtade efter att få öppna.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Men det blev ju makalöst charmig, ha en trevlig helg

  SvaraRadera
 11. Visst är det spännande med paketkalender. Jag minns fortfarande saker jag fick i min och nu är det mina barns tur. Fast jag tror att jag tycker att det är lika kul.

  SvaraRadera
 12. Åhh vad söt den var!
  herregud vad du är duktig på att sy och virka. Har kollat igenom en hel del av dina konstverk och jag är helt stum av beundran. Jag kan max virka en Barbie halsduk eller ja hmr kunde iaf. Jag kan inte virka ett jotta tyvärr. Inte visste jag att man kunde virka i princip allting =)
  Så otroligt fina saker du har gjort.
  hade fint!
  Mvh
  Sofia

  SvaraRadera