Sidor

torsdag 31 december 2009

NYÁRSLÖFTE


För snart ett ár sen slutade jag att röka.
Jag gick pá den árliga hälsokontrollen pá jobbet. Blev undersökt frán topp till tá. Det togs bla blodprov och det visade sej att ett par värden var pá tok för höga.
Det hör till saken att jag vet VÄLDIGT mycket om sjukdomar och deras förlopp, utan att egentligen veta NÁGONTING, det tillsammans med MYCKET livlig fantasi blev ett par mycket dödliga sjukdomar som jag hade drabbats av pgav min rökning!!!

Vid senare blodprovstagning var allt som det skulle och jag kunde pusta ut men hade nu bestämt mej. Efter mánga halvhjärtade försök, som alla slutade med att jag började igen, ännu mer frustrerad, sá har jag dá äntligen lyckats.
Det är jag väldigt glad och stolt över. Jag már sá väldigt mycket bättre.

Men det är sá att summan av alla laster är konstant dvs att tar man bort en lägger man till en annan. I mitt fall har jag bytt ut cigaretterna mot inte alltid sá hälsosamma godsaker vilket har resulterat i en HEL DEL extrakilon. Och DET mina vänner, att bli av med dom, fár bli 2010 árs utmaning!

Som terapi ska jag virka en mormorsrutefilt.
För dom som inte vet: virka är världens bästa terapi, botar det mesta.

GOTT NYTT ÁR TILL ER ALLA!!!

21 kommentarer:

 1. Gott nytt år och lycka till med nyårslöftet!

  SvaraRadera
 2. Vad DUKTIG du är!! Stor styrkekram och gott nytt virk-år!!

  SvaraRadera
 3. Puh, trodde du börjat igen när jag såg bilden. Ha en bra nyårsafton så hörs vi 2010! Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag önskar jag hade samma viljekraft när det gäller att sluta röka,men det bli inte det nyårslöftet i år. Starkt jobbat av dig!

  Ha ett riktigt gott nytt år!
  Kramar/Ida

  SvaraRadera
 5. Lycka till :) Och gott nytt år till er!

  Kramar Viktoria

  SvaraRadera
 6. Toppen! Bra jobbat Maria! Att sluta röka är jättesvårt. Jag slutade för 9 år sen (när jag blev gravid med nr 1) och nu kan jag inte begripa hur jag kunde dra i mig ett paket om dagen... Yuk! Så bravo!!!

  Du borde unna dig något riktigt bra som belöning för ditt hårda jobb. Om nu extrakilona är nästa utmaning så kanske du ska unna dig ett möte med en personlig tränare som kan ta värden, mäta och väga. Och sen unnar du dig ett besök i kvartalet och checkar av resan mot målet. Hur du når dit kan bara du välja. Gör något du gillar så är det lättare att få rutin. Det beh¨øver ju inte vara så märkvärdigt liksom. En promenad på 20 minuter om dagen är en bra början. Och vad gäller småätandet... Om du sätter igång och virkar en mormorsfilt så kommer händerna och skallen vara upptagna med det. Och problemet är löst. Jag brukade småäta framför TVn på kvällarna för att varva ner från dagen och barnen. Nu varvar jag ner med virkning framför TVn, funkar asbra! Lycka till! Och nu måste ju jag komma på en bra 2010 utmaning till mig själv också... Hmmm. Det blir en svår nöt att knäcka.

  SvaraRadera
 7. Starkt jobbat att sluta röka! Jag hoppas du också får ett riktigt gott nytt år!

  SvaraRadera
 8. så vansinnigt duktigt att sluta röka!!! gott nytt år!!!

  SvaraRadera
 9. Så duktig du är. Jag slutade röka -86 och har inte smakat ett endaste bloss. Hoppas du får ett himla Gott Nytt År på dej och lev väl i det nya året. Och gott Virkår.. ;)
  Kramar

  SvaraRadera
 10. tricket med duntäckena fungerade inte.... Förstås :-)
  gott nytt!!

  SvaraRadera
 11. Jag slutade sommaren 08 och har käkat på mig 15kg. Så min utmaning för 2010 är densamma (plus bebbemagenkilon vilka också finns kvar...suck)
  Och virkning har verkligen blivit min yoga! Det vad också du som inspirerade till det :) Gott nytt år!

  SvaraRadera
 12. ja vi far peppa varann!! ;)

  SvaraRadera
 13. Gratulerar till rökfriheten, verkligen värt att firas! :-) Håller med, mormorsrutevirkning är verkligen terapi!
  Gottt nytt år!

  SvaraRadera
 14. Duktiga du, jag firar också 1½ år som rökfri, äntligen men det har varit en pärs

  SvaraRadera
 15. Ha, ha!!! Det var det bästa nyårsinlägg jag sett.

  SvaraRadera
 16. Virkning är verkligen terapi.
  Grattis till att ha slutat med rökeriet.
  Jag ser verkligen fram emot att följa dig och allt fantastiskt du gör under 2010. Och pläden. Ska bli kul att se hur den växer fram.

  Din nya header är underbar - den gör mig superglad!

  Ett gott 2010 önskar jag er!

  SvaraRadera
 17. Heja! Jo, har man slutat med en last så tillkommer en annan. Har bestämt mig att efter 7 års latande ta tag i mer motion. Snusningen klarade jag att lägga av med i somras. Det får bli en motionens år för oss :)

  SvaraRadera
 18. vilket är ditt mejl? detta ska vi fixa! jag vill garna hänga med på en projekt tillsammans. escribeme q lo de las promesas de año nuevo funcionan y el trabajo en equipo tb. yo deje el cigarrillo hace ya unos 10 años un 1 de enero, y lo de los kilos me atacó en serio después del segundo parto. tengo una idea genial, nada de entrenadores, tu y yo, me apunto, te apuntas? escribeme al argcub@hotmail.com. y te explico.

  SvaraRadera
 19. la encontre, tienes una invitación pendiente, te escribo y te cuento.

  SvaraRadera
 20. Grattis till det första rökfria året! Ur hälsosynpunkt får du dra på dig bra nog många extrakilon innan de blir lika skadliga som rökningen... Men lycka till med viktnedgången också! Dina virkade maträtter ger ju inte så många kalorier...

  SvaraRadera