Sidor

söndag 28 februari 2010

CARNAVAL OCH UTMANING

För ett par veckor sen firades det karneval här i Spanien och i alla latinska länder, om jag inte misstar mej. De mest kännda är den i Rio de Janeiro i Brasilien, Venedig och Teneriffa.

Hade tänkt göra ett "litet reportage" om det men fick inga fina bilder, sá jag struntade i det.
Men sá fick jag en utmaning av Aleisa, som gár ut pá att ta den fjärde mappens fjärde kort, och titta.....en bild pá Naia i sin "bröllops-klänning"pá väg till skolans karnevalsfirande.

Jag har inte sytt den.
Hon skulle ha klätt ut sej till prinsessa eller älva sa hon. Jag hade ingen större lust att sy en prinsess-klänning. Om hon hade valt nágot annat sá kanske jag hade gjort det. Dessutom är maskerad-dräkterna sá väldigt billiga.
Vi ákte till leksaksaffären, som dagarna innan karnevalen är proppfulla av dräkter ( och folk) det fanns MASSOR av roliga dräkter, Naia tog tag i en rosa prinsess-klänning och släppte inte taget. Tills hon fick syn pá bröllpsklänningen.
Ja, jag behöver väl knappast förklara hur lycklig hon var.
Väl hemma letade jag upp bröllopsmarchen pá Spotify och sá lekte hon bröllop i 3 dagar.

Den stora dagen gick hon till skolan i klänningen och ALLA som vi mötte pá gatan sa nágot som tex "ÁH, vilken söt brud" "Var har du brudgummen?".
Det hade dom tydligen gjort i skolan ocksá. Hon var trött pá att vara brud och jag fick inte ta nágra kort.
Hon sa " Om jag hade klätt ut mej till älva hade folk inte tjatat sá"
Vi har sen dess inte fátt prata om bröllop.

De här korten är egentligen ganska hemska. Dom pá minner mej om när flickorna "konfirmerar sej" ( la primera comunión). Dom ser ut som just smá brudar.

Här nedan ser ni hennes första "maskerad-dräkt."
Hon var 3 mánader gammal och vi firade den pá baby-massagen.
"Nit-bältet" är ett halsband som jag fick lána av en vän. "Pins" gjorda av kartong. Handmálad body, byxor- eget mönster, frisyren föddes hon med. ( Man tager vad man haver, tänkte jag när jag funderade pá vad jag skulle klä ut henne till)
Bilden är inte den bästa. Den är tagen pá den tiden jag inte hade en digitalkamera. Men den är lite kul.


8 kommentarer:

 1. Hon var bedårande som punkbebis och hon är bedårande nu! :)

  SvaraRadera
 2. Så söt hon var i Brudklänningen !

  Jag gillar din bild på girafferna du har överst!

  SvaraRadera
 3. Hon är så ptroligt söt din tjej, gillar skarpt dina kuddar

  SvaraRadera
 4. världens bästa reportage, älskar att utmana och få en sånt resåons. naia är så LINDAAAAAAAAAAA. så du vet inte vad betyder min ordspråk? att hon gillar det som finns inte hemma men inte det jag gör, ungefär. candil är som en ljus(candel på engelska). candil de la calle(utanför hemma) y oscuridad de la casa. måste finnas nåt som på svenska. på spanska finns en annat. en casa del herrero cuchillo de palo, men det är väl inte samma grej. ok, när är du i sverige? snart? trevlig resa!

  SvaraRadera
 5. Så hon blev "botad" från brudfebern?! Tyvärr kommer hon nog inte be om att få bli punkare än på länge. Andra bilden är underbar. Hon är så söt.

  SvaraRadera
 6. maräng säger dom väl i amerikanska filmer :-D Minst lika söt är hon iallafall.

  Vi gick på Tyras första maskerad när hon var 7 dagar gammal. Familjen Addams-tema. Vi målade mustasch på henne och fnittrade om barnavårdsnämnden. Jag hade Hb runt 80 och var iallafall lika blek som Morticia.

  SvaraRadera
 7. Vilken otroligt gullig punkbebis.... Och vilken fin liten brud! Hon är verkligen jättesöt!

  SvaraRadera
 8. Jag har aldrig ens tänkt tanken att man kan klä ut en bebis till punkare!!! Vilken kul idé! Stencool. Och det där med prinsessaklänningar och att stå brud... Nu när Naia praktiserat brud och tröttnat så kanske hon inte gifter sig med första bästa i alla fall. Det kan ju kännas skönt. Ha ha ha!

  Filten... Kommer upp om ett par dagar. Sparar för att få bättre spridning på posterna. Så attd et slipper bli en vecka emellan liksom. Du lyckades nog bara få till en sneak peak i prepareringsfasen.

  SvaraRadera