Sidor

tisdag 16 februari 2010

IKEA OCH JAG

Jag tycker mycket om IKEA, har alltid gjort, och nu tycker jag nog mer om IKEA än nágonsin.

Minns hemma i Sverige när utflykterna till IKEA var en heldagsutflykt. Med ett par timmars bilfärd, en lááááng inköpslista och stora förväntningar.
För 3 ár sen öppnades det här i Málaga och nu har jag 15-20 minuter till denna lilla bit av Sverige.

När jag ser denna otroligt bláa byggnad blir jag sá glad. (Mannen M blir snarare lite nervös.)
Naia tycker ocksá om att áka till IKEA.
Jag lämnar henne i "lekrummet" och sá strosar jag runt och drömmer mej bort en timme. Jag drömmer om ett nytt kök, känner pá tygerna, provsitter sofforna, föreställer mej de där möblerna hemma hos mej........
Sen gár jag och hämtar Naia och vi gár och äter köttbullar, inte för att dom är goda, i ärlighetens namn är dom riktigt äckliga, men det hör till.
Sen áker vi hem, ja, inte utan att ha fyllt vagnen med alla de saker som jag bara máste ha. Det är väl märkligt.....härom dagen skulle jag bara in lite snabbt och köpa ett par kuddar och kom ut med 3 kassar :).

Pá "várt" IKEA finns det en matvaruaffär, som är guld värd. Där kan man köpa pepparkakor, räkost, kaviar,vaniljsás........
Det är, som sagt, som att áka till Sverige en liten stund.

Vad tycker spanjorer om IKEA dá? Ja, antingen sá tycker man väldigt mycket om det och möblerar HELA sitt hem med BARA möbler OCH prydnadssaker därifrán.
Eller sá är man mycket skeptisk och menar att det är sá dálig kvalité och dessutom sá máste man ju skruva ihop dom själv.
Vad tycker ni om IKEA?

Bilderna är pá det fina lilla köket och alla fina köksredskap som Naia fick i julklapp.
(Bullmönster hos Tant grön, ägg och mackor här hos mej.)

18 kommentarer:

 1. Jag gillar Ikea, har nog blivit en hel del inredning därifrån. Nära oss finns två Ikea. Det ena av dem var det första som byggdes i finland, och fick inte vara blått och gult, för att kommunen tyckte det var opassande med svenska flaggans färger i finland. Så det är ett vitt ikea med gul text. Fånigt! Följande Ikea som byggdes i grannkommunen fick vara blågult.

  SvaraRadera
 2. Hej
  tack så mycket för dina fina kommentar!den värmde :) eller hur är ikea bra, där finns allt man behöver till riktigt bra pris. tur att det finns i utlandet också så du också hittar dit :)ert barnrum är riktigt fint nu med dom nya sakerna. jag vill inte ha barn än, men när man ser sånna fina rum vill jag i alla fall ha ett barnrum!

  SvaraRadera
 3. Aj luuuve IKEA :) sprang där jämt och drömde mig bort när jag bodde hemma. Nu har jag 10 mil dit och känner mig mest stressad när jag är där. Har dock slutat gå dit med maken och tar med mamma istället :-) har lagom mycket ikeaprylar hemma

  SvaraRadera
 4. Ikea kommer nog alltid vara ett säkert kort hos mig, jag hittar alltid något jag behöver eller inbillar mig att jag behöver. Nu köper jag de billiga kuddarna där och använder stoppningen i mina figurer

  SvaraRadera
 5. Jag älskar Ikea och kan göra precis som du, gå och drömma mig bort och i fantasin se det nya köket framför mig. ;O) Ljus och småprylar brukar alltid föla med hem. Jag har inget negativt att säga om kvalitéen.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker IKEA var super när jag bodde i London. Där kunde jag köpa svenska matvaror o godis (sådant man verkligen kunde sakna...till bra priser dessutom).
  Här har vi 40mil dit så de blir inte så ofta men alltid då o då när vi har vägarna förbi. Alltid lika kul att åka dit...

  Måste bara säga att jag verkligen gillar din blogg, dessutom har jag hittat fler mysiga bloggar tack vare denna :)

  -textilaren

  SvaraRadera
 7. Ha! Jag älskar IKEA, kommer du hem till oss så är det som att komma till IKEA. Mycket möbler därifrån. när jag och min sambo flyttade ihop för 4 år sedan var vi båda studenter eller ja en precis tagit examen och man ville ju inte lägga alla pengar på möbler och inredning så då är IKEA perfekt tycker jag. Billigt, coola möbler och de har mycket att välja på. Det gillar jag. I framtiden vill jag nog inte ha såå mycket IKEA grejer, men jag tycker det är det bästa när man är student och urfattig och ändå vill ha nya möbler. Ha det fint! /petra.h

  SvaraRadera
 8. i love ikea! Vi har inte så mkt möbler därifrån, jo två expeditbokhyllor, men jag är helsåld på alla deras LÅDOR och förvaring!! de har faktiskt mkt bra leksaker där också, ja och så har man ju råd att byta gardiner ofta!!

  SvaraRadera
 9. Skulle det inte vara en kul bokidé att intervjua folk världen över och publicera deras tokiga (tänker på Lilla Barn i föregående inläggs kommentarer tror jag det var... så klockrent spot on!), passionerade, faktafyllda och sentimentala inlägg om vad IKEA är för oss svenskar. För oss utlandssvenskar är ju IKEA något ALLDELES speciellt. En livlina att ta till när hemlängtan gör sig påmind, ett sätt att föra vidare kultur och tradition till sina barn och sååååå mycket mer.

  Själv har jag, få se nu... en, två, tre... SJU Expedit hyllor hemma. Hyllan är så sanslöst användbar och flexibel att jag har den typ i varje rum men på olika sätt.

  Jag läste ett citat från en svensk bok (minns inte namnet på boken) nånstans att "Kvinnors toaporr är en IKEA-katalog. Och det mest tummade avsnittet med vikta höröron är ordning och reda och förvaringsdelen." Jag är villig att hålla med fullständigt. Jag har inte mindre än 4 IKEA kataloger utspridda i mitt hem.

  NU kom lilla killen. Måste pysa. Hur gick det med pysslandet?

  SvaraRadera
 10. Jag gillar IKEA, speciellt deras barngrejor. Smart förvaring och att man kan handla mycket utan att det känns för mycket i plånboken! Det blir mycket impulsshoppning när jag är där.
  Vill för övrigt säga att jag gillar din blogg!

  SvaraRadera
 11. Superfint kök! Min systerson har det. Det enda han inte gillar är att det inte kommer riktigt vatten ur kranarna. Gillar Ikea, men är samtidigt lite kluven. Även om de försöker prata miljö och hållbarhet bygger det på slit och släng. Billigt att köpa nytt, byta ut och slänga. Jag är särskilt anti alla plastprylar. Har försökt mig på en plastbojkott, men är svårt när man har barn och antilopstolen är ju sååå praktisk. Tycker även deras textilsamarbeten med designers är kul. Snygga tyger billigt. Bra för mig som har fobi för att klippa i dyra och för fina tyger. Så yes, I love ikea, men försöker shoppa med måtta och en återvinningstanke i bakhuvudet.

  SvaraRadera
 12. Vi passerar Ikea Haparanda 2x2 gånger per år, och äter alltid lunch där. Snabbt(nåja, inte alltid...) och billigt då man har många barn.När vi flyttade till nytt, större hus för några år sedan handlade avi alla möbler vi behövde komplettera med från Ikea över nätet och fick dem levererade till nya huset. Mycket praktiskt och effektivt.

  SvaraRadera
 13. jag gillar IKEA. Tidigare när det var långt till Ikea (närmaste i Sundsvall) så kunde man ju göra nästan vad som helst för att få komma dit. Nu när det finns närmare (I Haparanda) så är det fortfarande roligt, men det har mattats av lite till mer normal känsla- Kan förstå om man bor utomlands att det kan bli lite som en del av HEMMA.

  SvaraRadera
 14. Älskar IKEA! är bortskämd med att det finns ett varuhus 10 minuter ifrån där jag bor!

  SvaraRadera
 15. Jag tycker IKEA är lite jobbigt, får lite lätt hjärtklappning och vill åka hem igen så fort som möjligt. Men det är toppen att man kan hitta saker till ett bra pris, så visst tar jag mig dit nån gång ibland. Köket på bilderna var ju i alla fall ett litet drömkök, med virkad mat och allt :)

  SvaraRadera
 16. Mye er bra på IKEA, men det er også mye jeg IKKE liker... Men den lille matbutikken elsker jeg!!
  Pepperkaker, rekeost, sild...mmmm!

  SvaraRadera
 17. Veo que también te ha dado por hacer comida.
  Gracias por tus visitas y las que me envías.

  SvaraRadera