Sidor

lördag 26 juni 2010

NYA FILTAR UTAN GARNJag fick verkligen blodad tand av att virka filten. Nu ska Naia ocksá fá en.
Jag gillar den översta. Den fár mej att tänka pá jordgubbar och jordgubbs-blommor.
Men det finns ett problem....ett stort problem..... mitt röda garn är slut och i affären vet dom inte om dom kommer att fá in mer.......det är ju dax för ullgarnen att komma nu (!!!???)
I juni?
Fár dom inte in rött sá fár jag väl vänta tills nästa ár eller alternativ 2, den nedre bilden.....som páminner lite mer om rosor eller sá.

Annars har jag ju alltid min filt att pyssla med. Om jag nu ska riva upp den?
Om jag gör det sá är det bara det runt om som ska göras om. Inte själva rutorna. Dom är jag väldigt nöjd med.

11 kommentarer:

 1. Du ska INTE riva upp din fina filt! Tokig är du som ens funderar på det. De nya rutorna är superfina.. gillar den undre minst lika bra som den övre :))

  SvaraRadera
 2. Underbart fina rutor! Ingen webshop som har garnet?

  SvaraRadera
 3. Åhh, vad fina! Hur gör man sådana? Finns det mönster någonstans eller hittar du på själv? Vad virkar du med för garn? Mkt fint :-)

  SvaraRadera
 4. Underbara färger o mönster.

  SvaraRadera
 5. Kan du inte hitta rött bomullsgarn nånstans? Beställa online? Torgstenen.se. Den är ju förträffligt snygg just den med rött och speciellt för Naia. Kul med lite STORA mormorsrutor. Och det där med att repa upp.... Jag tycker ju du är helknasig men okej. Det måste ju kännas helrätt när man gör ett sånt stort projekt. Är det det gråa runt rutgrupperna eller i själva bården? Om du nu verkligen vill byta, testa mörklila kanske. Eller vit... Vad tänker du?

  SvaraRadera
 6. En riktig sommarfilt, helt underbar

  SvaraRadera
 7. Idis82: det är en helt vanlig mormorsruta som jag bara fortsatt att virka varv efter varv.

  tack för tips om webshop, ska ta mej i kragen och börja shoppa pá nätet men vill ge min lokala garnaffär en chans till. dessutom kanske jag inte kan fá tag pá samma färg eller tjocklek.

  SvaraRadera
 8. Hej igen. Jag tycker du ska byta bara det gråa i så fall. Behåll det turkosa tycker jag och kör antingen vitt eller lila som kontrast kring rutgrupperna... eller varför inte en mörkgrön. Det har du inte använt så mycket. Grönt är fint med turkos. Bollar bara. Det är ju ett stort steg att ta tag i tråden och börja repa upp... Vad använder du för röd, 50g = m? Om du bara gjort en ruta kan du ju alltid repa upp och göra om med ett nytt rött val av garn.

  Min babyfilt som jag jobbar på nu har snarlik tjocklek på garnerna och i början trodde jag att det skulle synas och bli helkonstigt men i helhet så märks det faktiskt inte mycket alls. Jag har använt ett 50g=115m, ett 50g=105m och ett 50g=125m. Lycka till med beslut.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Hm, vanliga mormorsrutor alltså? Jag tyckte det såg ut som du hade fler "pluttar" i mittenvarvet än en vanlig ruta, tyckte dina var finare. Men såklart svårt att se på bilderna. Kör du enligt "standardreceptet" med 3 st halvstolpar per plutt, 1 lm däremellan och 2 el 3 lm i hörnen? Är mkt impad av det stora filtprojektet! Herrejösses vilket arbete. Kan även passa på att berömma dina fina mönster! Särskilt giraffen är ju helt bedårande :-)

  SvaraRadera
 10. "Bara" det runtomkring som ska virkas om! Är ju hur mycket som helst det... Men det är klart, är man inte hundra nöjd så kanske det är roligare att få det precis som man vill ha det. Rutorna är ju sjukt snygga. (Hoppas du får tag på rött garn förresten, jag håller tummarna).

  SvaraRadera
 11. Hej. Vad härligt det är med inspiration! Då kan man ju till och med genomföra en så stor uppgift som att repa upp (virka baklänges som en del säger) och virka igen. Man ska bli nöjd tycker jag! Du har gjort ett jättejobb, lycka till med kommande projekt!

  SvaraRadera