Sidor

söndag 15 augusti 2010

TASSEL-FILTEN

(Jag kallar den sá,. "Tofsar", som vi alla vet láter ju sá tofsigt)


Sá blev den färdig, Naia´s filt.
Gjord av 6 st likadana STORA mormorsrutor.
Jag ville ha tofsar i hörnorna men var osäker pá hur man gör.
Där gick jag och funderade och sá lägger MiA ut en bra beskrivning pá hur man gör. Som om hon hade hört mej :)

Tackar alla som gav mej tips om var jag kunde köpa garn. Det kommer att bli väldigt användbart framöver. Till den här filten ville jag inte blanda olika garner.
Och den blev väl inte sá tokig?

Det är dáligt med uppdatering, kommentar-skrivning, bloggning, virkning etc frán min sida.
Jag har inte riktigt lust
Det är helt enkelt tid för andra aktiviteter.
Jag kommer att komma tillbaka.
ha det fint.

17 kommentarer:

 1. Underbart val av färger, riktigt läckert! :)

  SvaraRadera
 2. Trevlig, men kan du inte komplettera med en bild så att man ser heeela den härliga helheten? Kram!

  SvaraRadera
 3. VIlken snygg! Hur stor är den? Jättehärliga färger.

  SvaraRadera
 4. Härliga färger du valt!! Jättesnygg.
  ~marita~

  SvaraRadera
 5. Härlig filt! Och riktigt snygga tofsar du fick till :)) Coolt med tofsar.. eh jag menar tassels, på filtar tycker jag!

  SvaraRadera
 6. Oh så härlig filt! Tassel...? Nytt ord! Gillar!!

  SvaraRadera
 7. hej, kan du dela med dig vad du hade för garn. vilket är egentligen bäst när det gäller överkast/filt...bommul eller ull eller blandat? så förvirrande...Loved the tassels som Maria Montazami sa på TV :) Tassels tassels!! Blev ju superfint!

  SvaraRadera
 8. Och ännu en filt har kommit till denna världen. Åååååhhhh så fin den blev. Och kul att du också kör "tassel". Fniss. Kul med toffsar tycker jag.

  Med tennis-dator-virk-armbåge som värker så kör jag "cold turkey" på virkandet nu... Istället har min symaskin äntligen hittat fram och nu planeras här hej vilt för ett klassiskt lapptäcke.

  Har just frossat i stor beställning av böcker i ämnet från Amazon och kan knappt bärga mig. Har redan fått till några kuddfodral och inser med glädje hur fort man ser resultatet jämfört med virkningen. Riktigt kul! En ny hobby att bli besatt av, eller??? HA ha ha!

  Har man inte lust så har man ingen lust... Bloggvärlden kan stå mig upp i halsen emellanåt och då blir jag också tyst ett tag. Sen blir jag snart ivrig att dela med mig.TRots mina tvivel emellanåt (då känner för att bara deleta alltihop och lägga av) så har jag lärt mig sååååååååå mycket och lär mig fortfarande så otroligt mycket varje gång jag läser en blogg. Det är som personlig utveckling. INgen kurs i världen kunde ha utbildat mig lika bra som denna ettåriga bloggresa. Hoppas du skriver en rad lite nu och då sen när vintern kryper inpå. Då brukar livet inte vara så fullt av allt annat kul. Kram till dig och de dina. Den d¨ra filten, förstår du, kommer att bli en värdefull ägodel som följer Naia i vått och torrt och den kommer alltid vara ett kärleksfullt minne av hennes mor, även om 50 år. Föreställ dig det. Du har just virkat historia! Det är rätt kul och mäktigt att tänka så.

  SvaraRadera
 9. Vilka fina färger du har gjort filten i!

  SvaraRadera
 10. TACK alla!
  BOBO: Ok i nästa inlägg.
  JENNY: Varje ruta är ca 50x50 cm, hela filten mäter 110x165. har virkat ett par varv stolpar runt.
  ANONYM: Jag använder bomullsgarn ganska tjockt ( virknál 4)det heter NILO och det köper jag hár i Spanien.

  Vilket garn man använder är en smaksak. Jag gillar tex INTE syntetiska garner eller material överhuvudtaget. Allra mest gillar jag bomull. det gäller även i mina kläder, lakan etc. Har ännu inte använt ull sá mycket men det är bara en tidsfrága.

  SvaraRadera
 11. Fantastisk fin filt!!! Älskar den färgkombinationen!

  SvaraRadera
 12. Så fin och så härliga färger! Kul med tofsarna! Alltid så roligt att titta in i din blogg.
  Här hemma hos mig hade tofsarna gjort succé, mina katter hade "dödat" dem! Kanske att jag borde göra en lekfilt till dem!?

  SvaraRadera
 13. fin filten blev. toffsarna gjorde jätte mycket så det var kul att du fick till dom:) jag kunde inte hitta mig bland din blogglista, jag kanske har försvunnit ;) ska bli kul och se vad ditt nästa projekt är för något..

  SvaraRadera
 14. Oj så fina filtar du gör! Ja kan knappt förstå hur du lyckas göra mormorsrutorna så otroligt läckra :) Ja blev jätte inspirerad av den här bloggen! Jag kommer garanterat på återbesök. Hoppas också själv kunna skapa nån liknande filt av såna rutor när ja får tid över. Ja virkar en hel del och lägger ut på min blogg, men just nu håller jag på med flera projekt som måste avslutas först :) Tack för en inspirerande blogg!

  SvaraRadera
 15. Titt ut! Kom och hämta en "award" hos mig. Hej hej
  Annette

  SvaraRadera