Sidor

onsdag 1 december 2010

LAPP PÁ LAPP BLIR LAPPTÄCKE.

Har funderat i mánga, mánga ár pá att sy ett lapptäcke. Men har aldrig kunnat bestämma vilket mönster eller i vilken färg.
Det var bara att sätta igáng och inte fundera sá mycket. Det var inte sá krángligt eller tidskrävande som jag trodde.
Det enda jag inte lyckades med var quiltingen, det gick át skogen....och fick riva upp....... sá det har bara blivit en lite quiltat i kanterna.
Men det var väldigt, väldigt roligt, inspirerande och  kul att matcha tyger, sá det kommer att bli fler.
De fina tygerna kommer frán Omsorgens dagliga verksamhet "Textilhörnet" i Karlshamn.
Tips, inspiration och peppning frán My Rose Valley.

12 kommentarer:

 1. Jättefint! Jag gillar också att göra lapptäcken men hittills har det bara blivit små, till barnsängar.
  Fin blogg! Älskar att läsa om kreativa människor!

  SvaraRadera
 2. Underbart! Kommer hålla i många år och göra många glada :)

  SvaraRadera
 3. men du är ju för duktig

  SvaraRadera
 4. Men hallå du! Vilket jobbt, och vilken underbar kombo, nu vill jag flyttar dit hos dig, allvar!

  SvaraRadera
 5. Oh jag har aldrig vågat mig på ett lapptäcke, men ditt ser så himla mysigt ut!! Härliga färgkombinationer!

  SvaraRadera
 6. Det blev jättefint! Jag hoppade faktiskt över quiltningen, men det blev bra ändå!

  SvaraRadera
 7. Ja men hallååååååå! Så sitter du där och håller på en mängd vackra tyger i hemlighet och velar och velar och sen när du sätter igång så gör du typ ett MEGASTORT lapptäcke. Wow vad du är modig. Och vad snyggt det blev! Jag drömmer också om ett lapptäcke i blå toner till vårt sovrum. Urläckert. Och det ser så varmt och gosigt ut.

  Visst tar det inte så lång tid. Det är mest det där med velandet och att klippa upp bitarna, sen går ju allt i ett swisch. Quiltandet? Har ju själv inte vågat mig på något stort projekt som du. Det ser ut som om du har rätt så "puffigt" vadd emellan. Om man använder en mer tunn och kompakt vadd så är det lättare och vad jag gjorde med mitt Poänglapptäcke var att jag började i mitten och rullade liksom upp täcket i en kompakt rulle som låg inne i maskinen och som rullades upp successivt vart eftersom jag quiltade utåt. Sen vände jag på steken och gjorde samma sak åt andra hållet. Men det är svårt. Man måste nåla ihop lagren med säkerhetsnålar. Använd många nålar. Du kan ju handquilta också. Det kan vara kul. Gör kors i nån ruta lite här och där bara så håller täcket ihop sig bättre. Jag tror man kan använda typ brodyrtråd. Det kan bli kalasfint. I olika blå nyanser.

  Gud vad kul. Nu har jag helt plötsligt fått med dig på quiltresan. Jätteroligt. Och kalaskul att jag inspirerat och fått dig att ta första steget ut i lapptäcksvärlden. Nu finns det ingen återvändo. You rock Maria!

  SvaraRadera
 8. Det ser verkligen jättefint ut. Jag tycker framför allt om tygerna... Många små figurer att undersöka när man tittar på täcket!

  SvaraRadera
 9. Vilket fint och alldeles typiskt Ia-täcke. :)

  SvaraRadera
 10. Niña esta colcha es una obra de arte, no me había dado cuenta q es de las telas impresas a mano, de tu otro trabajo, cdo yo haré una cosa así? Me tienes petrificada!

  SvaraRadera
 11. Jag har en till idé! Knyta ihop täcket. Snabbt och enkelt. Vad jag förstår så syr man en tråd från baksidan till framsidan på lämpligt ställe (typ skarven mellan alla fyra rutor), syr tillbakar till baksidan med eller utan knapp och sen knyter man bara ihop trådarna som får hänga slarvigt på baksidasn med någon eller ett par centimeters häng. Lycka till. Är nyfiken på vad du ska hitta på med broderitrådenb. Och fleece ja! Funkar kalasbra! Jag har testat. Finns kalasbilligt på IKEA ju! Varmt och mysigt.

  SvaraRadera
 12. Mycket snyggt!
  Tycker det är så kul att se vad det blev av tygerna, käner ju igen varje tygbit.
  Gunilla

  SvaraRadera