Sidor

måndag 3 oktober 2011

DET SA BARA KLICK!

 

Det har varit kreativ torka hos mej ett bra tag nu. Började faktiskt bli lite orolig. Hade tom funderingar pá att inte fortsätta med bloggandet. Ság inte riktigt meningen med det. Ja, ja ibland har väl även IA en svacka.                                                                                                    
Har gjort ett par halvhjärtade försök. 
Málat stenarna i trädgárden, börjat pá ett kuddfodral som jag har gjort fel pá men inte orkat riva upp. Ser ni felet? 
Jag har i alla fall klippt en himla massa lappar till en ny filt. Máste förbereda oss pá vintern. vi vet ju inte hur kallt det kommer att bli i nya huset :)                  
.                                                                                                                      

Men sá sa det bara KLICK!
Jag blev helt tagen av Anettes fina scarfs. Är den inte underbar sá säg?
Jag funderade och funderade pá hur man gör, fick inte till det.
Jag frágade givetvis Anette men kunde inte vänta pá svar, ville veta nu!!
Pia, som är som en vandrande virkbok gav mej tipset pá denna tutorial, samma som Anettes. Den är pá franska, vilket jag inte behärskar.
Men den tillsammans med den här och den här videon pá youtube fick jag till det.
Och det är hur lätt som helst. Hade det inte varit för att jag máste jobba i eftermiddag sá hade jag haft den färdig ikväll.
Sá TACK Pia för att du delar med dej av all din kunskap och Anette för din glada och färgsprutande inspiration.
Har en känsla av att jag är pá väg tillbaka.


8 kommentarer:

 1. Vad härligt! Kul kul kul!!!! Dom där högarna med lappar ser ju tokhärliga ut. Blir garanterat en dömysig filt att dra över sig. Om du vill att den ska vara varm kan jag tipsa om att bara ha fleece på baksidan. Jag brukar köpa fleecefiltar från IKEA som jag klipper i lagom storlek. Funkar kalasbra. Lite klurigt är det eftersom fleece drar sig lite men du som är så händig med maskinen fixar det lätt som en plätt.

  Såg att du ville veta hur! Men precis som jag, envis som synden, så har du lyckats finna lösningen alldeles själv eftersom jag varit för lånsam med svaret. Good for you! Ser fantastiskt ut. Kör så det ryker. Jag gjorde två bitar som jag sedan sydde ihop för att få till den sneda kanten nedtill. Ett tips bara. Lite klurigt är det att få till det när man startar del två så att den liksom synkar med del ett, men det listar du ut rätt fort.

  Vad kul att du e tillbaka lite. Precis som du undrar jag ibland vad jag håller på med när det gäller bloggandet. Varför? För att fiska beröm? Synas? Men sen tar jag ett brejk ett tag, funderra på att stänga butiken och sen kommer det en dag då jag vill brainstorma lite. Få lite respons på det kreativa. SLänger ut ett inlägg och poff, back in the game again. Funderar på att öppna butik. För skojs skull. Har en del som ligger på hög här hemma utan mottagare. Kanske folk vill köpa. Näst på tur stå® min båtfilt. VOILA inlägg kommer snart. Den kommer du gilla, Lilla Blå.

  Kör nu så det ryker så jag får se scarfen nån gång. STor megakram. Och WOW - GILLAR målade stenar. Såna vill jag också göra. Vad använder du för färg som är bra?
  Annette

  SvaraRadera
 2. PS Ser misstaget, fel ordning på färgerna i andra vevan... men det gör inget. INGEN kommer att märka och om inte annat kan det vara en kul lite gåta att fråga okunniga inom virkområ∂et. :D Kör på bara. Den är ju skitsnygg vet ja!

  SvaraRadera
 3. välkommen tillbaka!! vi har också målade stenar i trädgården . Ett msåte tycker jag :) sjalen ser ut att bli strålande snygg

  SvaraRadera
 4. Gud hur många lappar är det?! 200? Mina svacker kommer och går, har vant mig vid det nu. Men jag retar mig ibland på att jag inte kommer igång.

  SvaraRadera
 5. Åh, nej nej nej, du får inte lägga ner. Jag har ju precis hittat hit och fått massor av inspiration.
  Och de där diagonalerna måste jag prova så snart jag blir klar med trasselfilten http://ianyckelpiga.blogspot.com/2010/08/tassel-filten.html

  SvaraRadera
 6. OY, sikke en fin blog du har :) Jeg har for lang tid siden fundet din hæklede (virkade) giraf og nu fandt jeg endelig din blog igen! Jeg har meldt mig som fast læser, så nu bliver du ikke væk igen!
  Du er velkommen til at kigge forbi min (danske) blog - jeg er næsten lige startet, men er godt igang :) Ha en dejlig dag!
  Ps. jeg har linket til min version af din giraf på min blog :)

  SvaraRadera
 7. Härliga ni är!

  Ikketikketheo: Filten kommer att ha 216 lappar, men jag hade klippt ännu fler. Fick tom ett skavsár pá handen efter saxen.

  SvaraRadera
 8. Jättefint!! :)
  Borde vara denna tekniken, inte sant?
  http://www.youtube.com/watch?v=atWgB88WDjw&feature=related

  SvaraRadera