Sidor

söndag 29 november 2009

ADVENTJa, sá var den här, den enligt Naia, väldigt efterlängtade julen.
Innan hon kom brukade jag nästan inte fira julen än mindre jul-pynta
Men nu känns det viktigt att föra traditionerna vidare. Särskilt eftersom vára är lite annorlunda än de spanska traditionerna.
I dag har vi satt upp all juldekoration (tom granen) och lite julstämning har vi fátt.

Idag är det "kyligt" ca 15 grader, grátt och regnigt. Det känns innomhus dá vi inte har nágra element.
Det var nágot som förvánade mej när jag flyttade hit. Att det kunnde vara sá kallt i Spanien. Jag menar det vet ju alla att Spanien är lika med sol och varmt ;)

I inlägget nedan fár ni mitt bidrag till julpyssel, mönster till svamparna.
Ha en fin advent.12 kommentarer:

 1. Vilken söt adventsstake! Har absolut ingen tid eller ork till att julpynta i år (ska flytta ur lägenheten till årsskiftet), men ska försöka komma ihåg till senare år. Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
 2. De här var underbart söta. De hamnar helt klart på min måste-lista. Tackar så mycket för mönstret.

  SvaraRadera
 3. Men åh, vad fint... Och jag som är helt tokig i svampar, vilka söta små flugisar! Köpte en bok om virkning på loppis, men jag fattar ingenting. Det är en hel drös olika kedjestygn hit och andrastygn dit. Och jag fattar ingenting. Så några svampar lär det ju inte bli för min del. Fast jag kan ju i och för sig gå och köpa några champinjoner och måla dem röda med vita prickar. Det ska nog bli fint det!

  SvaraRadera
 4. Men så sööööta dessa var!! DU är för duktig! ...och du, jag VET hur kallt det är i dessa varma länder! Jag har faktiskt aldrig frusit så mycket som sedan jag flyttade till Italien. Här i norra Italien har dock alla värme inomhus men husen är inte isolerade och betongväggarna blir så fuktiga och kalla brrrr. .. Nu bor jag äntligen i ett nybyggt hus och NJUTER av den goa värmen som faktiskt stannar kvar. Jag hoppas du har en riktigt go Poncho du kan svepa in dig i!

  SvaraRadera
 5. Okej, har shoppat garn och ny nål. Nu skrider jag till verket. Har länkat dig frånm min blog eftersom jag är fallit så handlöst för dina söta små svampar. Hoppas det är okej...

  SvaraRadera
 6. Så fint! Nu skall jag faktiskt försöka mig på att följa ditt mönster för svamparna var verkligen ursöta! Tack!

  Cathrin

  SvaraRadera
 7. Tack för manchettbeskrivningen. Nu ska här fixas. Lilla första svampen låg gulligt på väckarklockan och kikade på mig imorse. Vad larvigt att en liten virkad svamp kan göra en så lycklig... Och samtidigt så toppen att något så litet kan ge en riktig feel good känsla. Tack Maria.
  Xxx
  Annette

  PS Kan jag lägga ut beskrivningen på manchetterna också när jag väl är klar, med referens till dig då förstås???

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Tack för dina gulliga hälsningar...dom värmer gott.
  så underbart mysigt ni gör i era hem & stugor.

  Min jul får bli lite hipp som happ i år..hihihihi..men det gör inget för jag bara NJUUUUUTER !!!!

  Kramizzzar i massor!

  Nilla

  SvaraRadera
 9. Svamparna var jättesöta!

  SvaraRadera
 10. Vill tipsa om den tävling jag har på min blogg nu! Den är sponsrad av underbara butiken By hands. Gå in och titta här:

  http://pysselkiisen.blogspot.com/2009/12/tavling-hos-pysselkiisen.html

  SvaraRadera
 11. Underbara svampar!! Har pratat mycket flugsvamp med fyraåringen den här hösten - de här kan han ju faktiskt få plocka, det är väl bara att plocka fram virknålen :-)

  SvaraRadera