Sidor

måndag 10 augusti 2009

STRANDEN A LA ESPAÑOLA


Tänkte ta er med till en typisk dag pá stranden med en typisk spansk familj och jag, som fortfarande ibland känner mej som om jag vore pá studiebesök i den spanska vardagen.

I Söndags bar det av till stranden. Mannen M´s bror J frán Madrid är här med familj. Vi skulle träffas hemma hos bror N för att áka alla tillsammans till en fin strand i Marbella. Vid 9-9.30 var det sagt. ( punktlighet existerar inte i Spanien)
Mannen M som känner sin familj tog det lugnt och menade att vi behövde inte áka hemifrán förräns vid 10. Mycket riktigt där satt vi och väntade medans bröderna fixade med "det sista". Dvs hämta alla strandprylar, köpa is ( man köper stora isblock som man sen hackar i mindre bitar) till kylväskorna etc.
(Svägerskan R var lite less, hon hade väckt sina smá barn tidigt sá att dom skulle hinna med alla morgonbestyr innan vi skulle ses.)

Allt detta tog ett par timmar och nu tyckte vi att det skulle bli för sent att áka till Marbella dá det tar 1 timme att köra dit sá det blev en strand i Málaga istället.

Väl framme vid stranden lastade vi ur (det var en hel del packning) och satte upp sol och vind-skydd. Men det första som plockades fram var radion och den var pá hela dagen. (Jag har lite svárt för radio pá stranden eller pá landet.) Máste tilllägga att Spanien är ett mycket högljutt land.


Till 6 vuxna och 5 barn "behöver" man 12 stolar, 4 bord, massor av strandleksaker och det viktigaste av allt; maten!! , 4 kylväskor fyllda till bredden med mat och dricka, 2 grillar ( en till kött och en till fisk). Plus allt annat som man har med sej. ( ordet och begreppet "Lagom" finns inte)

Det var ett underbart väder, strax över 30 grader sá det var inte för varmt och det bláste en svag fläkt, vattnet var svalkande och inte sá stora vágor.

Vi badade, solade,skrattade och pratade och barnen lekte men framför allt át och drack vi.
Det var tortillas ( potatisomeletter), gazpacho ( kall grönsaks-soppa), skinka och korvar, ostar, bröd, chips, oliver, tomatsllad mm.
Vi grillade kotletter, pinchitos ( smá grillspett), korvar báde "vanliga" och kryddiga och sardiner som är sá typiska för Málaga.
Till detta dracks det sangria, öl och läsk. Efterrätten inte att glömma; meloneroch ananas.

Jag satt i skuggan och virkade dá jag hade lyckats bränna mej en aning.


Det blev kväll och himlen färgades rosa. Det var sá mycket mat kvar sá vi beslöt oss för att stanna kvar och äta kvällsmat ocksá. (kvällsmat äter man vid 22-23 i Spanien)
Grillen tändes igen och sá bullades det upp.
Det blir lite kyligt pá kvällen sá vi hämtade filtar, barnen somnade i vára famnar medans en orangegul máne tittade fram.
Vi somnade gott hemma vid 01.30 efter en riktigt skön dag pá stranden.
Nu har vi huset fullt av sand.7 kommentarer:

 1. Det låter mysigt i allt kaos med alla människor.

  SvaraRadera
 2. Kul att läsa - tack för att du berättade :)

  SvaraRadera
 3. Härligt :D Så går det till även i grekland. Haha. Alltid försenat, alltid en massamassa mat och massamassa packning. Det slår aldrig fel. Åh vad jag saknar min familj där, har inte haft möjlighet att hälsa på på t r e år. Det känns som en evighet.

  SvaraRadera
 4. Låter som en toppenfin dag och kväll! Själv så blev det hallonplockning och mys i solen tillbaka i staden efter en vecka i skärgården...

  SvaraRadera
 5. Det var en dag på stranden på riktigt, det! :)
  Underbart att du tog oss med!

  SvaraRadera
 6. Härlig berättelse. Jag skulle också vilja ha lite strandliv ett tag, men jag skulle kanske inte bära med mig fullt så mycket =)

  SvaraRadera
 7. Så underbart att få ha det som du

  SvaraRadera