Sidor

söndag 8 november 2009

NÖJD OCH GLAD!

Jag är inte sá duktig pá att sy.
Eller det är jag väl egentligen.
Grejen är att jag vill bli färdig med en gáng och tar gärna genvägar vilket man INTE fár göra. Resultatet blir dá sá klart lite snett och vint, om det överhuvudtaget blir färdigt, dá jag tröttnar efter att ha fátt sprätta och göra om.
Men igár fuskade jag inte.
Máste säga att det är värt "besväret" att göra saker ordentligt.

Först ut blev det en necessär som Skaparstigen tipsade om. Enkel att göra och snygg blev den.
Sydd med ett av tygerna som jag fick för lite sen. Fodret är av vaxduk i valnötsmönster. Att sy i vaxduk var som att sy i smör. Det bara gled fram.
Använde vaxduk till foder för att kunna lägga den blöta baddräkten där sá att inte allt annat i väskan blir blött och sá är det bra om schampo och sánt skulle rinna ut.


Sen blev det en liten plánbörs, ocksá för att användas till gymet. Den rymmer precis gymkortet, busskortet och en liten peng om jag nu skulle behöva det. Den ska även funka som nyckelring. Dá har jag allt i ett och jag behöver inte leta i evigheter efter nyckel i väskan.
Ság en liknande men minns inte var sá jag kan inte länka.


9 kommentarer:

 1. ja visst kan du sy! Fina!! Tack för din gulliga kommentar, gjorde mig glad.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att de ser jättefina ut. Smart med en lång stropp att hålla väskan i och bra med en praktisk plånbörs när man inte vill bära med sig så mycket. Väldigt söta tyger.

  SvaraRadera
 3. Fina dom blev! Praktiskt när man kan göra sådana användbara lösningar själv, istället för att springa runt i affärer i evigheter och leta och ändå inte hitta det man söker.

  Annars är jag precis som du - tar gärna genvägar när jag ska sy. Får verkligen behärska mig för att låta bli ;)

  SvaraRadera
 4. Vilka snygga!! Ökade du storleken på necessären? Jag gjorde också en, men den är väldigt liten. Har tänkt göra fler. Kanske att ge bort i julklapp. De ser så proffsiga ut - som köpta... Den lilla börsen är också jättefin. Gillar blixlåset. Snyggt med konstrasten svart/silver till.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte sytt på flera år...nu blir jag sugen igen!

  SvaraRadera
 6. Vilka fina saker du gör, wow vad snygga väskor!

  SvaraRadera
 7. Fina! Kollade in beskrivningen, men det såg så krångligt ut att min trötta hjärna inte orkade bearbeta informationen. Får kolla igen när terroristen slutar vakna fem på morgonen och hjärnan är lite mer alert...

  SvaraRadera
 8. Vad fina! Necessären har jag också varit sugen på att prova. Får se om jag kommer till skott någon gång. :)

  SvaraRadera
 9. underbara, tycker du är skittduktig, jag läste oxå instruktioner och fick aldrig lust att sy de, skulle inte klara det, men du, du kan allt, absolut la mejor en tejido al croche, los cactus estan espectaculares, abrazos!

  SvaraRadera