Sidor

onsdag 11 november 2009

HJÄRTLIG JACKA

Jag har aldrig sytt en jacka.
Särskilt inte en fodrad.
Jag har tänkt och funderat och samlat mod sen i augusti dá jag beställde tyget. ( Var rädd att klippa fel och förstöra det fina tyget)
Jag har använt ett grundmönster men gjort sá mánga ändringar pá det sá jag tror att det bara är ärmhálen som är original.
Har letat länge efter ett mjukt tyg till foder. Det var inte lätt. Till slut hittade jag plysch.


Det blev lite Agatha Ruiz de la Prada över det hela men jag är mycket nöjd. För att inte säga väldigt stolt.


Och Naia blev sá här glad!! Nu ska vi väl bara fá lite kyligare väder sá att hon kan använda den.Som sagt det är inte alltid sá lätt att hitta vad man vill ha, till slut hittade jag ju plysch. Som jag har letat.
Det fanns i färgerna vit, rosa och ljust blá. Kan ni gissa vad dom ska användas till?
Jag frágade om dom inte hade fler färger. Biträdet tittade förvánat pá mej. "Nej.... vilken färg dá... menar du?"
"Brun", sa jag.
Dá stirrade hon pá mej, med en nästan äcklad min, och jag kunde se hur hon tänkte "bruna bebis-kläder, fy vad fult!!"
Man kan bara använda plysch till bebisar och bara pá vintern. Sá det sá!!!!
Det är frustrerande ibland.
Det är likadant med garn. Omöjligt att köpa bomullsgarn pá vintern.
Men idag har jag lärt mej att handla pá internet.

14 kommentarer:

 1. Inte lätt att bo utomlands... Fin jacka!

  SvaraRadera
 2. Den finaste och sötaste jacka jag har sett! Du ska vara MYCKET stolt! Förstår att Naia är väldigt glad för sin nya jacka och hon är söt som en sockerbit i den! :)
  Tråkigt när man inte hittar det man vill ha och vissa affärsbiträden kan verkligen vara irriterande...även här! :(
  Kul att din man också tycker att mina möss är roliga...min följer ju också mössens liv och leverne...fast han har ju förstås inget val ;)
  Ang. storleken på mössen så är de mellan 8-12 cm. De blir lite olika eftersom jag inte har något mönster som jag följer. Men det är väl lite av charmen.
  Hoppas att ni har en mysig och trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. En sån söt liten jacka gulligt det var med hjärtana på snörena i luvan och dragkedjan.

  Var det inte svårt att sy i dragkedjan i plyshen. Jag har ett joggingtyg i stretch som drog sig jättemycket så den ligger nu i ta tag i en annandag hyllan. Har du något tips? /mia

  SvaraRadera
 4. Jättefint!/Gunilla

  SvaraRadera
 5. Och visst ska du vara stolt över denna finfina jacka!! Grattis!
  Men vad farligt att du lärt dig internet-shoppa...ajaj...det kan bli dyrt måste du vet ;)

  ad MIA i kommentaren ovan: stryk pa mellanlägg så drar det sig inte.

  SvaraRadera
 6. Vad fin! Och jag vet vad du menar med plysh... Fast om du har rosa och blått där borta så är det ett mer utvecklat land än Australien... Det finns en slags plysh här med, men det är syntetisk och så får man elektriska stötar av den. Gnuggar man tyget mot en ballong, kan man nog sätta upp det i taket (tyget!). Och så är det ju blått och rosa förståss...

  SvaraRadera
 7. Jag förstår att hon gillar den, den är superfin. Snygg modell och fina detaljer!

  SvaraRadera
 8. Jösses, vilken söt jacka, förstår att mottagaren är hel nöjd! Jobbigt med shopping när man inte hittar det man vill ha, internet är dock super även om frakten kan bli lite dyr ibland...

  SvaraRadera
 9. ah ah ah jag VET vad du menar! Det är precis likadant här i Italien. Jag höll på att få panik när de sa att bommulsgarnerna skulle finnas bara till i augusti... men någon ängel tittade ned och fixade detta nya virkmode i Italien så de säljer tydligen fortfarande. Puuuh... Jackan blev jättefin, verkligen modigt gjort. Själv har jag aldrig ens våga tänka tanken.

  SvaraRadera
 10. Hej där! Du är så välkommen att "smygläsa" min blogg :), det är bara trevligt! Tack för fina ord! Du har en trevlig blogg du med, med massa fint! /petra.h

  SvaraRadera
 11. hehe, jag vet precis vad du menar, hände oxå till mig, och de trodde att jag var ännu mer tokig änn dig, för jag pratar ju spanska, och kommer inte från sverige, som trodde jag bodde förstå att barn ska inte ha velour, brun, svart eller retromönstrat plagg, så jag kom till sverige utan velour denna somras, men lärde mig nåt, fina interlock och trikå finns där, det kallas punto och det är det barnen ha på vintern, så jag kom helt njöd, bara hade inte överlocken på den tiden, och tog tid att lära mig, nu ska jag sy i dem. silken fin jacka, jag äslkar agatha, och ianyckelpigga, de två designer är favvo, och du säger att du är inte duktig på att sy? my god!!!!, kanon jacka ch supersöta naia.

  SvaraRadera
 12. Klappa dig själv på axel, den var ju jättesnygg

  SvaraRadera
 13. Den ska du va stolt över...det är inget jag vågar mig på än!! Kram Susanne

  SvaraRadera