Sidor

fredag 5 februari 2010

MORMORSRUTOR



Detta árs projekt är en filt i mormorsrutor. Jag aningen fixerad vid temat. Ser mormorsrutor överallt, tänker pá olika fárgkombinationer, jag drömmer om dom pá nätterna........

Jag väntar fortfarande pá att det ska komma in lite grövre bomullsgarn till garn-affären. Dom har lovat att det ska bli den här mánaden.
Hemma har jag bara tunnt garn som virkas med virknál nr 1. Det kan bli alldeles för jobbigt att göra en hel filt med det. Sá under tiden provar jag olika sorters mormorsrutor. Hade ingen aning om att det fanns sá mánga olika.
Som dom här som jag blev helt förälskad i.
MiA har varit sá snäll att lägga upp möntret som är frán Elizabeth Cat. Det tackar jag för.
Det blir en himla massa trádar att fästa men jag tillhör den, vad jag har förstátt, ovanliga typen som tycker att det är rofyllt att fästa trádar.

Tyvärr har jag fátt en inflammation i axeln/nacken och máste ta det lite lugnt med virkandet ett tag.

29 kommentarer:

  1. Vad många du har gjort! Och vilka härliga färger! Kommer bli busbra :)

    Ang garnändar... jag lägger med och liksom virkar runtom föregående varvs ändar, så de blir fästade allteftersom. Så blir det bara en ände kvar ytterst på varje. Hänger du med ;)

    SvaraRadera
  2. Tänk du, att man ska få skadad axel och nacke av virkning "Ja, nej jag skadade mig inte när jag tacklade Torsten när vi spelade Amerikansk fotboll. Jag virkade en maska och nacken gick ur led..." Fast jag är likadan med symaskinen, får dunderont i ryggen när jag sitter för länge. Fast det kan också bero på att det är en trästol som är så låg att jag knappt når med näsan över bordet. Det där kommer att bli en jättefin filt, jag älskar färgkombinationerna. Förstår att du drömmer om dem, skulle jag också göra...

    SvaraRadera
  3. Ska tillägga också att för ungefär fem år sen drömde jag om Robbie Williams, soliga stränder och i viss mån kanske även om brandmän. Ska väl säga för tio år sen, för husfridens skull (jag har varit med min nuvarande i tio år). Nu drömmer jag om plagg som vill bli sydda, lekplatser som ska besökas och bilar som ska besiktigas... Så att drömma om mormorsrutor, tycker jag är helt normalt.

    SvaraRadera
  4. JAAAAAAAA! Vilka fina rutor :D Lycka till! Hoppas snart din inflammation blir bättre.

    SvaraRadera
  5. Åhh de är helt underbara! Jag sökte på google för ett tag sedan efter mönster på lite anorlunda och dessutom runda mormorsrutor. Ibland vill man variera sig från de andra som jag gör hela tiden. Jag är en sån person som bara MÅSTE virka framför tvn varje kväll, det är så himla rogivande. Jag är helt beroende. Jag har inte vågat mig på att virka någon figur, någonsin. Men idag var jag på stoff och stil för jag såg att de hade fått in en apa som jag väldigt gärna ville ha, men då måste man ju virka den, så vi får se. Kanske blir det en virkad apa. Och kommer jag tycka det är kul? Well well...det återstå att se. Man jag blir sjukt inspirerad av alla som kan virka figurer. Jag måste docka ha en beskrivning annars hade jag aldrig klarat av det. Nä gud vad jag svamlar här på din blogg. Ha det! /petra.h

    SvaraRadera
  6. Vilka fina. Lite annorlunda liksom. Härliga färger. Och visst drömmer man virkning, garn och färger... Helt normalt för oss virk-freaks. Sa just till mannen idag att kanske jag borde tagga ner läsandet av bloggar och tittandet på inspirerande virkprojekt för det gör mig väldigt exalterad och glad men också lite frustread ibland. Typ Jag vill! Jag vill! Göra allt nu på en gång! Och det går ju inte. Ungefär som min 2 1/2 åring när hon får utbrott och är överstimulerad... Om du har någon som kan skicka garner från Sverige så finns det fina bomullsgarner på www.torgstenen.se.

    SvaraRadera
  7. Tack för din rara kommentar hos mig!
    Min dröm är också att någon gång få ihop rutor till en filt, men tyvärr har jag inte tillräckligt med tålamod... Dina rutor är superfina, har aldrig sett dem tidigare. Kommer att bli jättesnyggt! I somras virkade jag några rutor i kraftigare bomullsgarn "Paris" från garnstudio och tänkte mig att det skulle bli en fin filt, men garnet var lite väl tjockt och jag tröttnade.
    Lycka till med din!

    P.S jag lägger till dig på min blogglista!

    SvaraRadera
  8. Hej igen Maria! Kreativ stress - låter produktivt. Typ positivt. Jag stormgillar dina blomrutor/rundor. Har den senaste veckan varit mycket för att leta blominspiration. Har övat lite på att virka blommor med restgarn. Det är vansinnigt kul... Kanske blir det en blomgirlang till lill-storans sovrum så småningom. Vi får väl se... Ha en bra helg.

    SvaraRadera
  9. Hej. De är jättefina dina rutor. Hoppas du hittar ett bra garn att virka i.
    Jag har hittat några sidor på nätet där de säljer garner. Det öppnar sig en hel värld.

    SvaraRadera
  10. Vilka underbara rutor! Det är verkligen terapi att se en filt växa fram, men det är nog klokt att vänta på grövre garn... :)
    Hoppas att du snart känner dig bättre så att du kan fortsätta virka. Extra roligt att du har en blå underbart doftande hyacint att njuta av under tiden. :)

    Kram, Annelie

    SvaraRadera
  11. Vilka jättesöta blomrutor. Jag bara måste prova att virka dem. Förresten är jag snart klar med min första giraff efter din beskrivning. Tack för att jag får ta del av den. Lägger ut giraffen på min blogg när den är klar.

    SvaraRadera
  12. Snygga rutor. Kul med annan form. Jag ska försöka mig på vanliga fyrkantiga tänkte jag och när jag klarar dem är jag kanske redo för dina. Annars håller jag på med ditt smultronstrå nu - hann ett smultron innan det var matdags. (Håller på att få tennisarm av att hålla Eddie och virka samtidigt så kanske också får trappa ner...)

    SvaraRadera
  13. Supersnygga rutor, älskar färgerna! Måste absolut testa mönstret nåt tag, men verkar aldrig bli klar med momrmorsrutefilten jag har på gång (ja, varför kan jag inte låta bli att virka en massa annat innan den är klar?). Har inte tänkt på att det skulle vara svårt att virka med svart, men har heller inte virkat med svart förut, förutom yttersta kanten på rutorna jag håller på med.

    SvaraRadera
  14. Kan inte säga något annat än att de är så underbart fina och vilket tålamod. Jag kör med mina enfärgade fyrkantiga rutor och det kommer nog dröja innan jag kommer göra andra varianter i flera färger. Har nog lite för bråttom och dåligt tålamod.

    SvaraRadera
  15. Åh vilka underbara mormorsrutor. Det kommer att bli supervackert.

    Jo jag tror det snöade rätt så mycket när man var liten också. Skillnaden var att jag slapp skotta men jag minns att vi var ute och byggde kojor hela tiden och varje gång det snöade blev vi lite besvikna för att vi var tvungna att börja om från början. :)

    SvaraRadera
  16. Åh va många rutor du hunnit med ändå i väntan på det grövre garnet. Underbara färger! Jag brukar virka med mina trådar på varvet efter. På så sätt slipper man att fästa ganska många trådar när man är klar med allt rutor. Hoppas inflammationen lägger sig snabbt så du kan fortsätta virka. Jag har virkat en till giraff nu. Tack igen för mönstret :) Kram

    SvaraRadera
  17. Vilken härlig blogg du har, massor av inspiration.. Men jag fattar inte hur du hinner med allt , du måste vara supersnabb :)

    Virkar inte själv så mycke, endast en bläckfisk och en kaka hittills (+två dukar i grundskolan) That's it! Men däremot stickar jag en hel del kläder till barnen, syr, väver o snickrar...

    åja, skulle egentligen bara skriva att jag gillar dina giraffer och dessa underbara runda "mormorsrutor". På återseende, nu är jag en av dina läsare :)

    -textilaren

    SvaraRadera
  18. Superfina rutor! Jag är sugen att starta projekt filt jag med... Nu pendlar jag en gång i veckan till en kurs och något måste man ju sysselsätta sig med på tåget (drygt två timmar). Fast jag kan inte bestämma mig för färgkombo... och vilka rutor... så många val... och så tror jag jag måste göra en sån där vågig filt i regnbågsfärger till sonen också... Får nog söka kurser ännu längre bort tror jag, så att jag får mer tågtid att fylla med virkning! :)

    SvaraRadera
  19. Jag är inne på samma spår... Har börjat virka en filt av mormorsrutor och det stämmer! Det etsar in sig i huvudet på en... "Ska jag göra alla efter samma mönster?" "Ska de ha samma färger? Samma nyanser?" Ska de vara runda eller fyrkantiga eller ska jag göra en filt av blommor?" Keep up the good work! Du är helt fantastisk!

    SvaraRadera
  20. Älskar alla dina virkade kreationer. Underbara!! Jag försöker att virka din giraff men jag har väldigt svårt med att få mina ränder snygga. Skulle du vilja dela med dig av lite tips på hur du gör?

    SvaraRadera
  21. Hihi jag förstår precis vad du menar när du drömmer om mormorsrutor! Det var en period här för ett tag sen då jag virkade så mycket och hade så mycket idéer så jag tänkte på det dag och natt. Vet inte om det var så bra... :P Diggar din blogg och dina kreationer!

    SvaraRadera
  22. Åhh var du tvungen att tipsa om de här rutorna? Jag såg inlägget ganska snart efter att du skrev det, och jag kan inte sluta tänka på att jag måste göra en filt nu.

    SvaraRadera
  23. Rutorna ser underbara ut! Jag har fastnat i en sticka- och virkperiod oxå, imorse vaknade jag med en konstig värk i fingrar och handleder som jag inte fattade vad det var, tills jag såg stickningen igen...

    Grodan här under är ju fantastisk! och sen ville jag säga något mer men nu glömde jag av vad det var...

    SvaraRadera
  24. Vackert, riktigt ögongodis!

    SvaraRadera
  25. Har fastnat totalt för dessa rutor, ska köpa en stor viknål o passande garn, om jag inte har ngt hemma. Och testa om jag klarar av...

    Lånar bilden, men jag länkar till dig :)

    -textilaren

    SvaraRadera